Ga naar de inhoud

25 september 2019

Wat maakt je website sterk in 2019

In 2019 kun je als bedrijf zijnde niet meer zonder een eigen website. Toch is het hebben van alleen een website niet genoeg om bezoekers zover te krijgen dat ze een klant van je willen worden. Er komt namelijk veel bij kijken om bezoekers hiertoe te zetten.
In dit artikel gaan we hier dieper op in en kom je de meest relevante eigenschappen te weten van een sterke website in 2019.

Strak design

Een strak ontworpen website is niet meer weer weg te denken in het dagelijkse (online) leven. Met vrijwel overal strakke interfaces om ons heen kan je website niet achterblijven op het design wat past bij deze tijd.

Tips om je website er strakker uit te laten zien is door de site zo rustig mogelijk te laten overkomen. Dit kan je toepassen door veel gebruik te maken van witruimtes, een rustig lettertype en door de bezoeker zo min mogelijk af te leiden. Maar je kan het ook toepassen door je huisstijl consistent door te voeren in je gehele website, tegelijkertijd creëert dit bij je bezoekers een vorm van herkenning naar je bedrijf.

Snelheid

Mensen hebben een hekel aan wachten, en helemaal op een website die nog niet volledig is geladen in hun browser. Zorg er dus voor dat de laadtijd van je website zo laag mogelijk is. Je kan dit bereiken door je foto’s te comprimeren, met online tools zoals TinyPNG. Maar ook door GIF animaties zoveel mogelijk te vermijden op je website (hoe leuk ze ook kunnen zijn).

Responsive

Responsive heeft als doel dat een website goed functioneert op zowel desktop als smartphone en tablet. In 2019 bezoeken mensen websites op verschillende devices met de smartphone voorop. In 2018 vondt namelijk 80% van het internetverkeer hierop plaats. Het is dus belangrijk dat ook jouw website goed functioneert op meerdere devices. Wil je meer over een mobielvriendelijke website? Bekijk dan dit artikel met 5 tips om het toe te passen..

Goede web teksten

Strak geschreven teksten in de juiste tone of voice zijn extreem belangrijk voor je website. Met de juiste teksten kun je je bezoekers namelijk zo concreet mogelijk informeren over wat je bedrijf voor hun kan betekenen. Daarnaast kan je met goede web teksten de bezoeker verleiden om een klant te worden van jouw bedrijf.
Op het internet is veel informatie te vinden over het schrijven van web teksten, maak hier gebruik van.

Less=more

Door gebruik te maken van zo min mogelijk scrollende pagina’s is het voor de bezoeker makkelijker om te weten wat je bedrijf doet. Vooral op smartphones is het continu scrollen op een website vermoeiend. Probeer daarom je boodschap zo beknopt mogelijk te houden zodat het voor de bezoeker in één oogopslag overzichtelijk is wat je doet.

HTTP naar HTTPS

Heb je je SSL certificaat nog niet aangevraagd bij je web host? Doe dit dan vandaag nog
Met een SSL certificaat zet je je URL om van http naar https. Dit verzekerd bezoekers ervan dat je site vertrouwelijke gegevens versleuteld. Ook zoekmachines zoals Google en Bing zien dit graag bij website waardoor je hoger komt in hun search ranking.

Er zijn nog veel meer belangrijke eigenschappen waar een sterke website aan voldoet in 2019. Maar toch, deze stappen zijn een prima basis om je website beter te maken dan de gemiddelde website op het world wide web.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Neem dan contact op met Your Creators.

Your Creators

Your Creators is een creatief bedrijf gericht op dé ondernemer van nu. Wij verlenen diensten aan onze klanten gefocust op creatie en marketing, met als doel dat zij kunnen blijven doorgaan met waar zij goed in zijn.

Gegevens

info@yourcreators.nl
06-39413656
Leerdam, Utrecht (provincie)